Clubnieuws

COVID-19: vragen en antwoorden ter verduidelijking.


COVID-19: vragen en antwoorden ter verduidelijking.


Brussel, maandag 14 september 2020

COVID-19: veelgestelde vragen aan Voetbal Vlaanderen

Na twee voetbalweekends ervaring delen we graag onderstaande veelgestelde vragen en antwoorden ter verduidelijking.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Een speler of speelster test positief op covid-19. Kan hij of zij trainen en wedstrijden spelen?

NEEN. Indien uw tweede test negatief is kan u, overeenkomstig het protocol, opnieuw de sportactiviteiten hervatten.

Een speler of speelster moet in quarantaine. Kan hij of zij trainen en wedstrijden spelen?

NEEN. Een speler of speelster die in quarantaine moet blijven mag niet deelnemen aan de wedstrijd en training.

Mogen kleedkamers en douches gebruikt worden?

Ja, dit mag overeenkomstig de gele code die momenteel van toepassing is. Maar doe dit zo veilig mogelijk.
Indien er te weinig ruimte is om dit veilig te organiseren kan u best in groepjes douchen. Zeker bij senioreswedstrijden gezien de kleedkamers in de meeste gevallen erna niet meer gebruikt worden. Indien thuis douchen praktisch mogelijk is dient dit zeker overwogen te worden. Clubs dienen rekening te houden met het protocol voor sportaanbieders. Let op: de burgemeester van uw gemeente kan nog steeds autonoom beslissen het gebruik alsnog te verbieden.

Meer info: https://www.sport.vlaanderen/media/13569/protocol-voor-sportaanbieders.pdf

Hoeveel toeschouwers mogen er komen kijken?

Vanaf 1 september mogen er maximaal 200 (indoor) en 400 (outdoor) toeschouwers de wedstrijd bijwonen. De spelers en staff behoren tot de sportbubbel van 50 personen en worden niet meegeteld bij het aantal supporters. Toeschouwers dienen zich wel te registreren. Als club kan je bijvoorbeeld met een eenvoudige Google of Microsoft form op je clubwebsite werken.

Gegevens dienen gedurende 14 kalenderdagen te worden bewaard. Na 14 kalenderdagen mogen alle gegevens worden vernietigd. De contactgegevens mogen enkel worden gebruikt voor de doeleinden van de strijd tegen COVID-19.De spelers dienen zich niet te registreren aangezien zij sowieso gekend zijn bij de club en federatie.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Brussel, maandag 14 september 2020

Bekijk zeker de richtlijnen met concrete tips in het protocol van Sport Vlaanderen.
Meer info: https://www.sport.vlaanderen/media/13569/protocol-voor-sportaanbieders.pdf

Mogen spelers samen iets drinken na de wedstrijd?

Indien spelers en staff na de wedstrijd nog iets willen drinken in de kantine kan dit. Opgelet, hier gelden de strikte horecaregels, de sportbubbel stopt bij het verlaten van het voetbalveld of kleedkamers. Dit wil zeggen dat u maximaal per 10 aan een tafel mag zitten, met voldoende afstand tussen elkaar. Met heel het team aan een tafel iets drinken kan logischerwijze dus niet. Je kan de groep opsplitsen in verschillende tafels, op veilige afstand.

Wanneer is het dragen van een mondmasker verplicht?

M.b.t. de mondmaskerplicht kan je terugvallen op 2 reglementaire kaders. Enerzijds is er het horeca-aspect, anderzijds het sport-aspect. In de sportkantine gelden dezelfde regels als in een ander café of restaurant. Dat wil zeggen dat u het mondmasker ten allen tijde dient te dragen, uitgezonderd wanneer u neerzit aan uw tafeltje met jouw groepje van maximaal 10 personen.

M.b.t. de sport-regels is het verplicht een mondmasker te dragen bijvoorbeeld wanneer u van de parking naar de kantine of kleedkamer wandelt. Van zodra u in de kleedkamer bent met uw ploeg behoor je tot de sportbubbel van 50 personen, het masker moet dan niet gedragen worden. Ook wanneer u van de kleedkamers naar het veld wandelt dient u geen masker te dragen. Bankzitters moeten geen mondmasker dragen. Toch is dit niet verboden en adviseren we voldoende afstand te bewaren.

Wanneer u na de wedstrijd of training opnieuw richting de kantine of parking trekt dient het mondmasker wel gedragen te worden. Bekijk zeker de uitgewerkte protocollen en gedragscodes die Sport Vlaanderen heeft uitgewerkt, deze gelden uiteraard ook voor het voetbal.

Toeschouwers dienen naast het veld steeds hun masker te dragen en voldoende afstand te houden van elkaar. Dit is specifiek gewenst gezien het protocol voor sportwedstrijden. Deze verplichting geldt niet voor jongeren tot en met 12 jaar

Meer info: https://www.sport.vlaanderen/media/13569/protocol-voor-sportaanbieders.pdf

Mag er aan de toog besteld worden?

Er wordt verplicht zittend geconsumeerd. Consumeren aan de toog of rechtstaand aan een tafel is niet toegestaan. Enkel in een kantine waar slechts 1 persoon achter de toog staat kan worden besteld en bediend aan de bar, steeds met respect voor de afstand van 1,5 meter met en tussen de klanten.

Indien je drank kan aanbieden op een terras kan de uitbating geoptimaliseerd worden. Ook dan dient u rekening te houden met de hierboven vermelde regels.

Je kan buiten de kantine een drankstandje voorzien met 1 bediener waar de mensen veilig kunnen aanschuiven om hun drank te verkrijgen. Let op: het mondmasker dient steeds gedragen te worden.
Meer info: https://heropstarthoreca.be/drinkgelegenheden/

 

Nieuwsarchief


2020   

Info bezoekers

30 september - 10:57

Vacature

23 september - 17:40

COVID-19: vragen en antwoorden ter verduidelijking.

15 september - 18:41

Registratie COVID-19

15 augustus - 21:35

Mondkapjes

13 augustus - 18:44


TS events

25 juli - 13:11

Wisselbeker

25 juli - 12:58

Stop corona virus

24 juli - 13:59